Hantera tillgång till SvenskaPortal

Dokumentation | den 9 september 2015 | Andreas Wiklund

Om din licens har tillgång till både MattePortal och SvenskaPortal så kan du använda samma administratörskonton och elevkonton för båda produkterna. Du kan från administrationsgränsnittet hoppa mellan produkterna samt välja vilka elever som ska ha tillgång till dem.

Växla mellan MattePortal och SvenskaPortal

Om du har tillgång till SvenskaPortal så kan du från administrationsgränsnittet se länken SvenskaPortal längst ner i vänstermenyn. Klicka på denna länk för att komma till SvenskaPortal. Du har nu tillgång till samma elever och klasser även i denna portal.

Ge tillgång till elever

För att elever ska få tillgång till SvenskaPortal måste du ge dem tillgång. För att göra detta måste du först se till att vara inloggad i SvenskaPortalens administrationsgränsnitt.

När Elevlistan är satt till Visa Portalens elever så visas alla elever som har tillgång till SvenskaPortal. Välj Visa Alla elever för att visa samtliga elever som finns registrerade i någon av portalerna. För de elever som ännu inte har tillgång till SvenskaPortal kan du klicka knappen Ge tillgång för att ge dessa elever tillgång till SvenskaPortal.

Det går även att ge elever tillgång till SvenskaPortal genom att redigera en elev från elevlistan. Väl inne på elevens sida väljer du i kryssrutan Tillgång till applikationer -> SvenskaPortal och sparar. Eleven har nu tillgång till SvenskaPortal.

När eleven fått tillgång till SvenskaPortal så kommer ikon dyka upp längst ner på elevens startsida. Via denna kan hen växla mellan portalerna.